Köpvillkor

Vi säljer till både PRIVATPERSONER och FÖRETAG priserna är inkl.moms på sidan

.

1. Allmänt

 1. Dessa allmänna villkor (”villkoren”) gäller mellan Skänninge Mekaniska AB - 556580-5032, Kullagret.com och dig som gör en beställning från oss via www.kullagret.com. Utförliga kontaktuppgifter och övrig information om oss framgår på Webbplatsen. Villkoren gäller endast för dig som är konsument och som genomför din beställning och därmed köper en vara av oss via Webbplatsen.
 2. Utöver Villkoren gäller även Kullagret.com Integritetspolicy. I denna policy kan du läsa om hur vi behandlar dina personuppgifter när du handlar hos oss.
 3. Du som handlar som privatperson behöver vara över 16 år och inte stå under förmyndarskap. Om du är under 16 år krävs dina målsmäns samtycke för att få beställa hos oss.
 4. Vi kan när som helst ändra dessa Villkor, men de ändringar som du godkände vid tiden för ditt köp gäller alltid det köpet. Alla ändringar kommer att framgå av senast publicerad version av Villkoren på Kullagret.com. Ändringar träder i kraft från det att du har accepterat villkoren, det vill säga i samband med att du genomför ett nytt köp.

2. Avtal och beställning

 1. För att kunna genomföra ett köp via Kullagret.com måste du acceptera villkoren.
 2. Efter mottagen beställning skickar vi så snart som möjligt en orderbekräftelse till dig via e-post som bekräftar beställningen. Avtal om köp ingås först när Kullagret.com skriftligen har bekräftat beställningen och du har fått orderbekräftelsen per e-post.
 3. Vi förbehåller oss rätten att neka en beställning, exempelvis om du har angivit felaktiga uppgifter eller att kreditupplysningen ej blir godkänd eller att beställningen inte går att uppfylla på grund av slutförsäljning.
 4. Observera att vi aldrig restnoterar produkter som har status "tillfälligt slut". Sådana produkter måste beställas om på nytt vid ett annat tillfälle.
 5. Vårt mål är att alltid skicka din order omgående (under vardagar). Om leveransen tar mer än 7 vardagar, ber vi dig kontakta oss på info@kullagret.com eller via vår chatt på sidan.

3. Produktinformation m.m.

 1. Vi reserverar oss för slutförsäljning av produkter samt eventuella bild- eller skrivfel på Kullagret.com, i annonser eller annat marknadsföringsmaterial samt produktbeskrivningar. Skänninge Mekaniska AB har rätt att korrigera sådana eventuella fel, ändra eller uppdatera informationen på Kullagret.com och att löpande genomföra produktändringar och förbättringar på Kullagret.com.
 2. Bilder på Kullagret.com som visar produkter, i annonser och annat marknadsföringsmaterial ska uteslutande ses som illustrationer och inte någon specifikation över produktens egenskaper, funktioner, ursprung eller någon garanti. Skänninge Mekaniska AB ansvarar inte för information på Kullagret.com som kommer från en tredje part.
 3. Innehållet på Kullagret.com är skyddat av upphovsrätt. Produktnamn och logotyper kan även vara skyddade av varumärkesrätt eller enligt marknadsrättslig lagstiftning. Detta innebär att varumärken, firmanamn, produktnamn, bilder och grafik, design, layout samt information om produkter, tjänster och annat innehåll inte får kopieras eller användas utan föregående skriftligt medgivande från Skänninge Mekaniska AB.

4. Priser och betalning

 1. Vid beställning gäller de priser som vid tidpunkten för beställningen anges på Kullagret.com, om annat inte uttryckligen har avtalats eller om omständigheterna inte uppenbarligen föranleder annat. Samtliga priser är angivna i svenska kronor (SEK) och inkluderar gällande moms. Priserna inkluderar inte eventuella betalnings- och fraktavgifter, som anges separat. Totalpris för beställningen visas innan du slutför beställningen och i orderbekräftelsen.
 2. Bolaget strävar efter att Webbplatsen i största möjliga mån ska innehålla korrekt information. Vi reserverar oss dock för att Webbplatsen kan innehålla skrivfel och felaktig data på produkter och även felaktiga priser och vi är inte bundna av priser som du insåg eller borde ha insett var felaktiga. Om ett felaktigt pris har angetts för en beställd produkt, kommer vi att meddela dig och invänta eventuellt godkännande av det korrigerade priset innan beställningen anses godkänd.
 3. Du kan betala för ditt köp genom de betalningsalternativ och enligt de separata betalningsvillkor som anges på Kullagret.com. Vi förbehåller oss rätten att inte alltid erbjuda alla betalsätt alternativt ändra betalsätt om det som du valt av någon anledning inte fungerar vid tillfället för köpet.

5. Kampanjer, rabattkoder och andra erbjudanden

 1. Kullagret.com kan från tid till annan genomföra kampanjer, rabattkoder och andra erbjudanden för olika produkter (”Erbjudanden”). För produkter som omfattas av sådana Erbjudanden gäller det förmånliga priset eller de förmånliga villkoren under den begränsade period som finns angiven i samband med det aktuella Erbjudandet eller så långt lagret räcker. I övrigt gäller dessa Villkor.
 2. Erbjudanden kan inte kombineras med andra rabatter eller offerter om det inte uttryckligen anges annat. Vid avslutande eller återkallande av Erbjudandet, ska dessa Villkor gälla i dess helhet för de produkter som tidigare omfattades av Erbjudandet.

6. Övergiven kundvagn

 1. Om du har lagt varor i kundvagnen utan att genomföra en beställning, kommer vi att skicka dig en kom-ihåg-lista per e-post över de produkter du har lagt i kundvagnen under förutsättning att du:
  • är kund och inte motsatt dig marknadsföring från oss, eller
  • du i annat fall har samtyckt till att motta marknadsföring från oss.
 2. Du kan när som helst tacka nej till marknadsföring genom att klicka ”unsubscribe” i mejlet du får.
 3. Du kan när som helst återskapa kundvagnen med alla produkter som du har lagt i kundvagnen. Om du inte vill återskapa kundvagnen behöver du inte vidta några åtgärder. Pris och tillgänglighet för produkterna är baserade på de priser och den tillgänglighet som gällde när du placerade produkterna i kundvagnen. Vi förbehåller oss därför rätten att ändra priserna i samband med olika Erbjudanden och för slutförsäljning.

7. Leverans

 1. Kostnad för frakt tillkommer vid beställning om inget annat uttryckligen framgår i samband med din beställning. Mer information om vilka leveransalternativ vi erbjuder kan du hitta i kassan. Observera att begränsningar i de olika alternativen kan förekomma.
 2. Leveranstid kan variera beroende på vilket alternativ du väljer. 
 3. Vårt mål är att leverera ordern omgående (vardagar). Finns det någon restnotering på din order kan vi erbjuda delleverans.
 4. ( Om inte annat särskilt avtalats, sker leveransen senast 90 dagar från det att Kullagret.com bekräftat beställningen genom orderbekräftelsen. Observera att leveranstider är ungefärliga och att avvikelser från dessa kan ske.)
 5. När din leverans sker, kommer du att motta en avisering från fraktbolaget som du angett vid beställning visar sändningsnummer och i vissa fall var paketet kan hämtas ut. Du ansvarar för att du mottar eller löser ut din beställning under den tid som anges i aviseringen. Paket hämtas i första hand ut personligen med giltig legitimation och ordernummer. För outlösta beställningar har vi rätt att ta ut en avgift på 150 kronor för vår hanteringskostnad av beställningen samt för returfrakten till oss.
 6. Försändelser som går i retur till oss p.g.a outlöst på utlämningsställe. Registreras hos oss som "ej efterfrågad" enbart. Det är ditt ansvar att kontakta oss och ge förklaring varför det inte hämtats ut.
 7. Brev försändelser är oförsäkrade och ej spårbara, vi på kullagret.com ersätter inte försvunna brev.  Vi förespråkar Mypack alt. Parcel där du har sändningsnummer och paketet är försäkrat.
 8.  Alla våra leveransstatusar t.ex. 2-4 vardagar / 2-5vardagar / 4-7 vardagar / 7-10vardagar / 14-21 vardagar  är preliminära och uppskattade, ibland kan vi skicka produkterna innan dessa dagar och ibland kan det dröja längre.


8. Ångerrätt för privatpersoner

 1. Vid köp av produkter från Webbplatsen har du rätt att ångra din beställning inom 14 dagar utan att ange något skäl, med undantag för vad som sägs nedan. Om du vill använda dig av din ångerrätt ska du meddela oss inom 14 dagar från det att du har tagit emot den beställda produkten (”Ångerfristen”).
 2. När du gör ditt köp via Webbplatsen har du rätt att öppna förpackningen och undersöka produkten i den utsträckning som krävs för att bedöma om du är nöjd med den. Om och i den mån produkten hanteras i större utsträckning än vad som är nödvändigt för att fastställa dess egenskaper eller funktion, har Bolaget rätt att göra ett avdrag för värdeminskning på det belopp som Bolaget ska återbetala dig. Avdragets storlek motsvarar produktens värdeminskning jämfört med produktens ursprungliga värde.
 3. Vänligen notera att vissa produkter inte omfattas av ångerrätten. Ångerrätten gäller inte för följande typer av produkter:
  1. varor som har tillverkats enligt dina anvisningar eller som på annat sätt har fått en tydlig personlig prägel;
  2. varor med bruten försegling som inte kan återlämnas på grund av hälso- eller hygienskäl.
  3. en vara som snabbt kan försämras eller bli för gammal;
  4. ljud- eller bildupptagningar (exempelvis en CD-skiva) eller datorprogram med bruten försegling; eller
  5. Färg, Kemiska produkter och liknande som öppnats eller används.
  6. Beställningsvaror
 4. Genom att du accepterar Villkoren samtycker du till att ångerrätten inte gäller för digitalt innehåll som levereras på annat sätt än på ett fysiskt medium.
 5. I samband med en beställning av produkt för vilken ångerrätt inte gäller får du tydlig information om detta. Om en vara har förseglats får du inte bryta förseglingen om denne vill kunna utöva sin ångerrätt. Rätten att ångra sig upphör alltså när du bryter förseglingen. Med försegling avses även teknisk plombering (exempelvis serienummer).
 6. Om du vill använda dig av din ångerrätt ska du skicka ett klart och tydligt meddelande till Kullagret.com, innan Ångerfristen har löpt ut. För smidig hantering bör meddelandet innehålla ditt namn, din adress, ordernummer, orderdatum, e-postadress och vilka produkter du ångrar om beställningen innehåller flera produkter. Meddelandet kan skickas via vårt Reklamation & Returformulär, alternativt den standardblankett för ångerrätt som Konsumentverket har tagit fram, se här.
 7. Produkter ska skickas till oss utan onödigt dröjsmål och i vart fall senast 14 dagar efter den dag då du meddelat oss om ditt beslut att frånträda avtalet. Ångerfristen ska anses ha iakttagits om du skickar tillbaka varorna innan denna fjortondagarsperiod löpt ut. Vid retur av produkter som omfattas av ångerrätten, ska du betala kostnaden för returfrakt och ansvarar för den returnerade produktens skick från det att du tar emot produkten till dess att vi tar emot den. Vi rekommenderar därför att produkten skickas i originalförpackning och väl emballerad med spårbar försändelse.
 8. Om du ångrar ditt köp kommer vi att betala tillbaka alla betalningar vi fått från dig exklusive fraktavgiften som du som kund får stå för. Återbetalningen kommer att ske utan onödigt dröjsmål och i vilket fall som helst senast 14 dagar från och med den dag då vi fått tillbaka varorna från dig. Återbetalning sker via det betalsätt som du valde vid beställningen om du valde att betala genom SVEA Ekonomi eller Faktura. Betalade du din order med SWISH, så kommer vi att behöva ett bankkontonummer för att kunna göra en överföring. Detta då våran bank inte stödjer återbetalning via SWISH i dagsläget. I vilket fall som helst kommer återbetalningen inte att kosta dig något. Vi får vänta med återbetalningen tills vi fått tillbaka varan från dig eller tills du sänt in ett bevis på att du återsänt varan, beroende på vilket som inträffar först.

9. Öppet köp för privatpersoner

 1. Utöver den lagstadgade ångerrätten erbjuder vi alla kunder öppet köp under 14 dagar och bytesrätt. Returer ska göras till Kullagret.com och hanteras på det sätt som anges under punkten 8 ovan.

10. Garanti

 1. För de produkter som omfattas av garanti, framgår garantitid och övriga villkor för att du ska kunna göra garantin gällande i anslutning till respektive produktbeskrivning på Webbplatsen.
 2. För att kunna göra gällande garantin måste relevant inköpsbevis, kvitto och följesedel medfölja reklamationen. Observera att särskilda garantivillkor kan gälla för produkter för olika leverantörer och tillverkare. Var därför uppmärksam på detta när du läser produktbeskrivningen som gäller just för din produkt.

11. Reklamation för privatpersoner

 1. Vid beställning via Kullagret.com har du alltid rätt att reklamera din produkt. Reklamationstiden är som mest tre år i vissa fall räknat från den dag du tog emot produkten. Om du önskar göra gällande fel i produkten ska du kontakta oss så snart som möjligt efter att felet upptäcktes. För att reklamationen ska vara giltig måste den alltid göras inom skälig tid efter det att du märkt eller borde ha märkt felet. En reklamation som görs inom två månader från det att felet upptäcktes anses alltid vara gjord inom skälig tid.
 2. Vi rekommenderar att du undersöker produkterna när du tar emot dem och att du anmäler eventuella skador på emballaget direkt till transportören eller utlämningsstället och antecknar skadorna på frakthandlingarna.
 3. Du kan reklamera en felaktig produkt genom att returnera den till oss på den adress som anges på Webbplatsen. Du ansvarar för den returnerade produktens skick från det att du tar emot produkten till det att vi tar emot den. Vi rekommenderar därför att produkten skickas i originalförpackning och väl emballerad med spårbar försändelse. Bolaget löser inte ut några produkter som returneras mot postförskott eller efterkrav.
 4. När Bolaget har tagit emot den reklamerade produkten och konstaterat att reklamationen är giltig kommer vi att ersätta dig enligt gällande lag. Det innebär att felet kommer att avhjälpas eller att vi kommer att byta ut den felaktiga produkten mot en ny. Om det inte är möjligt eller om vi annars bedömer det som mer kostnadseffektivt, kan vi istället göra en återbetalning av det belopp du betalat för din beställning exklusive returkostnaden. Observera att vi har rätt att neka en reklamation om det visar sig att produkten inte är felaktig enligt gällande lag och att Bolaget i sådant fall inte betalar tillbaka eventuella utlägg för returfrakt.

12. Tillämplig lag och tvister

 1. Om du har frågor rörande reklamationer, din ångerrätt eller andra frågor som rör din beställning är du välkommen att kontakta vår Kundtjänst.
 2. Du som är konsument kan även vända dig till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) via arn.se eller per post till Box 174, 101 23 Stockholm. Vid eventuell tvist följer vi ARN:s rekommendationer. Som konsument har du även möjlighet att klaga via EU:s webbaserade plattform för tvistlösning som du når via http://ec.europa.eu/consumers/odr.
 3. Tvist mellan företag avgörs av allmän domstol.

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas enligt svensk lag.

KÖPEVILLKOR BSR produkter

Garanti Vi tillämpar konsumentköplagen. Ditt kvitto gäller som garantibevis. Spara därför kvittot under hela garantitiden.

Gäller ej BSR motorsportprodukter. 

Reklamationer/Returer Definition av en godkänd reklamation; Felaktig artikel skall vara behäftad med fabrikationsfel till följd av en felaktig tillverkningsprocedur, materialfel eller konstruktionsfel. Reklamation omfattas EJ av slitage, yttre påverkan, fel utförd montering, brukande som artikel inte är avsedd för etc. Rätt utförd montering innefattar även montörens skyldighet att kontrollera om rätt artikel erhållits. Innan retur sker skall köparen kontakta BSR inköpsställe för godkännande. Lämna en så fullständig redogörelse som möjligt, angående skadans art och orsak. Gärna med symptombeskrivning. Reklamerad artikel returneras till BSR inköpsställe. Retur vid ej godkänd reklamation debiteras primäravsändaren. Vid en felaktig, ej godkänd retur av kundanpassade, förprogrammerade produkter tillkommer en hanteringskostnad på 1500:- Inga allmänna återköp gäller. Använd vara eller varor som specialbeställts och som ej lagerförs återköps ej.

Ångerrätt

Du har ångerrätt enligt distans- och hemförsäljningslagen. Om du vill utnyttja din ångerrätt ska du lämna eller sända ett meddelande till oss om detta inom 14 dagar från den dag då du tagit emot varan eller en väsentlig del av denna. Varan ska lämnas eller sändas tillbaka till oss i väsentligen oförändrat skick. Du står själv för returfrakten och vi kommer inom 30 dagar från det att vi tagit emot varan att betala tillbaka köpeskillingen. Vi ersätter inte några fraktkostnader.

 • Det finns ingen Ångerrätt på använd programvara.
 • Vid användandet av BSR programvara så anses förseglingen bruten och undantags därmed från Ångerrätten.
 • Det gäller tex vid trimning av bil med PPC.

PPC avtalsvillkor

 • 1. Det är inte tillåtet att öppna PPC-enheten, eller på något sätt försöka kopiera mjukvara eller hårdvara relaterad till PPC-enheten eller PPC  BSR Tuning System, inkluderat programmet PPC Sync.
 • 2. Det är inte tillåtet att disassemblera eller utföra reverse engineering på PPC-enhetens funktioner eller funktionerna i PPC Sync.
 • 3. Det är inte tillåtet att använda BSRs mjukvara eller kommande mjukvaru-uppdateringar till reverse engineering av en ECU.
 • 4. Det är inte tillåtet att använda PPC, eller dess mjukvara förvärvad från BSR, på annat sätt än beskrivet av BSR och/eller BSRs personal.
 • 5. Det är inte tillåtet att läsa ut information från en trimmad ECU, eller PPC, och därmed försöka modifiera, kopiera, distribuera eller reproducera BSRs trimmjukvara.
 • 6. Om mjukvaran i ECU skrivs över med något annat verktyg än PPC, så kan BSR sedermera inte garantera PPCs funktion. Om PPC har utsatts för något av ovanstående, har BSR rätten att neka PPC och dess ägare all support, uppdateringar och tillgång till BSRs          servrar; garantin upphör och återbetalning nekas. BSR kan och kommer att vidta rättsliga åtgärder mot den som inte följer detta avtalsvillkor. PPC får bara användas enligt anvisningarna från BSR.
 • 7. När kunden använder sin PPC säkerhetskopieras bilens programvara i PPCn och i förekommande fall även på BSR:s server.

Juridisk information

Uppgifterna på BSR:s produkter på våran  hemsida kommer huvudsakligen från respektive tillverkare och är noggrant och grundligt bearbetade. Uppgifterna gör dock inte anspråk på att vara fullständiga. Oavsett rekommendationerna som lämnas har kunden alltid ansvaret för att kontrollera varans rätta beskaffenhet före den monteras. AB Skänninge Mekaniska och BSR Svenska AB friskriver sig även för löpande tekniska ändringar utanför dess kontroll.

KCR - Effektbox

1.1 Konsumentköp

Konsument har under de i konsumentköplagen angivna förutsättningarna rätt till ersättning för skada. Kullagret.com friskriver sig från ansvar för det fall att KCR:s bruks-, monterings- och justeringsanvisningar inte har följts.

1.2 Övriga köpare

Om köparen är näringsidkare eller om köparen inte har köpt produkten huvudsakligen för eget bruk gäller följande.

 • Kullagret / Skänninge Mekaniska svarar endast för utbyte eller reparation av produkten,
 • Kullagret / Skänninge Mekaniska svarar inte för rese- och transportkostnader i samband med att fel uppstått på produkten,
 • Kullagret / Skänninge Mekaniska friskriver sig från allt ansvar om inte KCR:s bruks-, monterings- och justeringsanvisningar följts,
 • Kullagret / Skänninge Mekaniska svarar inte under något förhållande för indirekt förlust, såsom utebliven vinst eller liknande,
 • Kullagret / Skänninge Mekaniska svarar inte för skador orsakade på annat än den av KCR försålda produkten.

2. Svensk Bilprovning/Svensk lag

Flera av KCR:s produkter är framtagna och avsedda för sport- och tävlingsbruk, vilket i vissa fall kan innebära att bilen, efter montering av KCR:s produkter, inte längre lagligen kan framföras på allmän väg. Det åligger köparen att kontrollera sitt fordons laglighet samt att vidta och bekosta nödvändiga åtgärder.

3. Uppgiven effekt och bränsleförbrukning

Av KCR uppgivna effekt- och bränsleförbrukningstal är genomsnittliga och varierar därför från fordon till fordon. KCR kan inte garantera att fordonets effekt eller bränsleförbrukning överensstämmer med uppgivna värden.10. Svensk Bilprovning/Svensk lag

Flera av KCR:s produkter är framtagna och avsedda för sport- och tävlingsbruk, vilket i vissa fall kan innebära att bilen, efter montering av KCR:s produkter, inte längre lagligen kan framföras på allmän väg. Det åligger köparen att kontrollera sitt fordons laglighet samt att vidta och bekosta nödvändiga åtgärder.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.