Speedi Sleeve

Axelhylsa - Speedi-Sleeve

Speedi-Sleeve är en snabb och enkel lösning för slitna axlar
Har du fått in smuts under tätningsläppen och skadat din axel?
För att reparera axeln måste maskinen vanligtvis demonteras, antingen för att axeln måste bytas ut mot en ny eller för att tätningsytan ska kunna slipas ned till specificerande värden igen. Om skadan i tätningsytan är djup måste den först metallbeläggas och sedan slipas ned, för att den ursprungliga diametern ska återställas. I annat fall kommer inte en ny tätning att fungera korrekt.

Det blir lika bra som en ny axel

Det finns en enklare lösning på problemet, som innebär att axeln kan repareras på plats utan att det behövs någon ändrad tätningsstorlek. Lösningen heter Speedi-Sleeve - en hylsa som enkelt förs på plats över det slitna området. Där fungerar hylsan som en tätningsyta som är lika bra som en ny axel.

Ny tätningsyta på några minuter
Det krävs inga speciella verktyg för montering av hylsan. En hammare och plattång är allt som behövs vid monteringen. Monteringsytan på axeln måste dock rengöras noggrant och alla grader samt ojämnheter måste filas ned före montering, detta eftersom den tunnväggiga hylsan har en presspassning och för att felaktigheter på axelytan kan ge upphov till ett likadant mönster på hylsans yta.

Användningsområden
Typiska applikationer för SKF SPEEDI-SLEEVE är bland annat pappersmaskiner, motorer och pumpar, utrustning för livsmedelskonstruktion, jordbrukssystem och blåsmaskiner.

JavaScript seem to be disabled in your browser.

You must have JavaScript enabled in your browser to utilize the functionality of this website.